loading
views

Tijdelijk contract voor jong personeel verlengd

Logo SZW15 juli 2009

Jongeren tot 27 jaar mogen gedurende de crisis langer tijdelijk werken. Bij tijdelijke contracten moet de werkgever nu na een periode van drie jaar of bij het vierde contract een medewerker vast in dienst nemen.

Binnenkort kan een flexcontract voor jongeren echter vier keer verlengd worden en mag de tijdelijke aanstelling tot vier jaar duren. De ministerraad heeft op verzoek van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met een aanpassing van de Wet flexibiliteit en zekerheid (Flexwet). Het wetsvoorstel is voor spoedadvies naar de Raad van State gestuurd.

Maatregel verlengd flexcontract twee jaar
Het kabinet wil hiermee een bijdrage leveren aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. In onzekere tijden bestaat dan het risico dat de werkgever de jongere niet in dienst houdt. Jongeren dreigen dan ook hard te worden getroffen door de huidige economische crisis. De tijdelijke maatregel geldt in principe voor twee jaar. Het voorstel volgt mede uit de motie-Rutte die in de Tweede Kamer is aangenomen en die vraagt om tijdelijke contracten voor jongeren langer mogelijk te maken. Het wetsvoorstel wordt ingediend bij de Tweede Kamer nadat de Raad van State advies heeft uitgebracht.

Bron: SZW, 13 juli 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek