loading
views

Vitae Bouw Award naar Amsterdam, Civiel Award voor Arnhem


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Vitae14 juli 2009

Werving en selectiebureau Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional, heeft afgelopen vrijdag voor de veertiende keer de Bouw en Civiel Award uitgereikt. Dit jaar zijn de twee eerste prijzen uitgegaan naar projecten die zich hoofdzakelijk richten op duurzaamheid, iets waar Vitae zich hard voor maakt.

De Award is een landelijke prijs voor afstuderende HTS-bouwkundigen en HTS-civieltechnici in het laatste jaar van hun studie. De Bouw Award werd gewonnen door de Hogeschool van Amsterdam, de Civiel Award ging naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Met deze Award brengt Vitae afstuderende studenten in contact met deskundigen uit de praktijk, om hen op weg te helpen in hun carrière. De winnaars ontvangen naast de Award een reischeque.

Drijvend bioscoopgebouw Cineship
De Hogeschool van Amsterdam heeft de eerste prijs gewonnen met het afstudeerproject Drijvende bioscoopgebouw Cineship. Omdat Amsterdam weinig grond maar veel water bevat is het idee ontstaan om een bioscoopgebouw op het water in de IJ-haven te situeren. De studenten, Remko de Boer, Willem Kok, Sjors Wit en Joey Heynens, hebben dit reeds bestaande idee van architect R. Leijbers bouwkundig uitgewerkt tot een realiseerbaar complex. Cineship beschikt over drie zalen met een capaciteit van in totaal ongeveer 230 man en dient bovendien als lichtbaken voor de haven.

VitaeAwards

Brug naar Duurzaamheid
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft de eerste prijs gewonnen met het project Brug naar Duurzaamheid. Volgens de studenten Patrick Morren en Rob Hendriks zijn er in de Grond, Weg en Waterbouwsector diverse projecten waar duurzaamheid als opportuun punt naar voren komt. Belangrijk omdat ook de GWW-sector haar steentje moet bijdragen aan het tegengaan van het uitputten van grondstoffen en de milieuvervuiling. Er is in de sector echter geen duidelijke toetsingsmethode om projecten een score te geven qua duurzaamheid. Een methode om duurzaamheid van projecten in de sector te meten is nodig. Deze meetmethode is door de studenten ontwikkeld. De uiteindelijke toetsingmethode is een globale uitwerking van een mogelijkheid om GWW-projecten een beoordeling te geven qua duurzaamheid.

Bouwen aan identiteit
De tweede en derde prijs voor de Bouw Award gingen respectievelijk naar de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, met ‘Ontspanningsplaats Zennez’ en de Restauratie & herbestemming van de voormalige openbare school te Oudewater. HTS Rotterdam kreeg met ‘Bouwen aan identiteit’ een eervolle vermelding. De tweede en derde prijs voor de Civiel Award gingen naar Hogeschool INHolland Alkmaar, voor de ‘Drijvende tunnel Straat van Gibraltar’ en de Hogeschool INHolland Haarlem voor ‘Oplossingsinrichtingen Lammenschansplein’.

Werk als plek voor duurzaam verschil
Onderdeel van de bijeenkomst was een lezing over duurzaamheid in de bouwbranche door Ruud Koornstra. Ruud Koornstra is ondernemer en koploper op het gebied van duurzaamheid. Hij is mede oprichter van Tendris Holding, een initiëringmaatschappij voor duurzame ondernemingen. Vanuit Tendris zijn diverse nieuwe duurzame ondernemingen ontstaan. Onder andere een groene stroombedrijf, een duurzame creditcard voor CO2 compensatie en een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en exploitatie van energiezuinige verlichtingtechniek.

Vitae Bouw en Civiel Award
De Vitae Bouw en Civiel Award is een landelijke prijs voor afstuderende HTS-bouwkundigen en HTS-civieltechnici die sinds 1995 wordt uitgereikt aan de landelijk beste afstudeerprojecten Bouwkunde en Civiele Techniek.

Over Vitae

Vitae is een landelijk personeelbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4.000 kandidaten voor een vast dienstverband in 12 verschillende specialismen. Vitae heeft een duurzaamheidtraject lopen om duurzame kansen voor professionals en organisaties te ontwikkelen. Vanuit de overtuiging dat werk de plek is waar je duurzaam verschil kunt maken. www.vitae.nl/duurzaamheid

Gerelateerd nieuws
> Vitae sponsort Kevin Nelissen in fietsstrijd tegen kanker
> Vitae hoog in Europe’s Best Workplaces
> Vitae 5de keer op rij Beste Werkgever

Bron: Vitae, 14 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek