loading
views

Randstad verkoopt deel HR Services aan Raet14 juli 2009

Uitzendorganisatie Randstad gaat een deel van haar salarisadministratie & payroll services aan Raet verkopen, één van de leidende IT dienstverleners op gebied van HR en payroll in Nederland.

Onder de verkoop van de activiteiten vallen de salarisadministratie en payroll services aan de onderwijssector in Nederland. In 2008 bedroeg de waarde hiervan ca. euro 18 miljoen. In juni 2009 verkocht Randstad de payroll services van Gamma Dienstverlening al aan Raet (waarde in 2008 ca. euro 10 miljoen).

Overwegingen verdere verkoop
De twee transacties behelzen 60% van de Nederlandse salarisadministratie en payroll activiteiten. Randstad overweegt nog maatregelen ten aanzien van de resterende 40% van de HR Services portfolio. Het proces heeft volgens de uitzender geen impact op de payrolling activiteiten waar Randstad ook de wettelijke werkgever is, zoals P/flex, noch op de payrolling activiteiten in andere landen.

Afname outsourcing
Uitzender Randstad neemt deze maatregelen als een gevolg van de Vedior overname, de prijsdruk in basic payroll services en een afname in de trend van outsourcing in Nederland.

Gerelateerd nieuws
> Randstad verkoopt Gamma aan Raet
> Randstad gaat Philips verlonen
> Samenwerking Raet en StepStone

Bron: Randstad, 14 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek