loading
views

ConQuaestor wint aan marktaandeelLogo Wine Masters
14 juli 2009

Detacheringsorganisatie ConQuaestor, specialist in financiële consultancy, heeft in het eerste halfjaar van 2009 een omzet gerealiseerd van euro 36,1 mln. Dat is een stijging van 1,4% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008, toen de omzet euro 35,6 mln bedroeg.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend via een persbericht. De detacheerder wijst op de groei van het bedrijf ondanks een lastig jaar, waarin de marktkrimp naar eigen schatting 20% bedroeg. Dit betekent dat de onderneming aan marktaandeel wint.

Keuze voor lager bedrijfsresultaat
Bestuursvoorzitter Martijn Kamermans: “wij hebben besloten geen harde ingrepen in de organisatie te doen omdat we daarmee veel schade aanrichten die we dan tegen hoge kosten weer moeten herstellen in 2010 en 2011. Als partnership hebben we gekozen voor een lager bedrijfsresultaat en het vasthouden van de robuustheid van de kwaliteit van ons bedrijf. Die strategie lijkt goed te werken: we blijven geconcentreerd op de markt en we winnen marktaandeel.”

Personeelsbestand
ConQuaestor had in de eerste helft van 2008 circa 510 mensen in vaste dienst en in de eerste helft van 2009 was dat circa 530. Het aantal ingehuurde zzp-ers is gedaald van circa 120 naar circa 100, waardoor het totaal aantal mensen constant is gebleven rond de 630.

Voorzichtig herstel
De huidige markt laat een verschil zien per sector, aldus het bedrijf. De hele financiële sector, inclusief banken en verzekeraars, laat na een sterke daling nu een heel voorzichtig herstel zien. Lange tijd was de vraag vanuit de publieke sector constant, maar nu begint die vraag wat te dalen. In de sectoren handel, industrie en dienstverlening is de vraag al enige tijd in dalende lijn, maar die daling begint nu af te zwakken, al is er nog geen sprake van een stijging.

Gerelateerd nieuws
> Detacheerder ConQuaestor: omzet groeit
> ConQuaestor: eerste half jaar +31%

Bron: ConQuaestor, 14 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek