loading
views

Nieuwe regeling Deeltijd-WW

Logo SZW10 juli 2009

Bedrijven kunnen binnenkort weer verzoeken indienen voor de tijdelijke regeling voor deeltijd-WW. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat vrijdag na afloop van de Ministerraad bekendgemaakt. De regeling wordt wel aangepast en het kabinet stelt extra geld beschikbaar.

De nieuwe regeling wordt rond 15 juli gepubliceerd. Dan wordt ook bekend vanaf welke datum weer verzoeken ingediend kunnen worden. In ieder geval legt de aangepaste regeling meer nadruk op scholing, tegengaan van fraude en het selectief gebruiken van deeltijd-WW. Bedrijven die veel werknemers in de deeltijd-WW hebben mogen er minder lang gebruik van maken dan bedrijven die weinig werknemers aanmelden.

€ 1 miljard
De regeling was onlangs tijdelijk stopgezet omdat het plafond van € 375 miljoen bereikt was. Volgens Donner is er nu ‘voldoende aanleiding om erop te vertrouwen dat het kabinet het benodigde extra geld vindt’. De regeling loopt tot eind 2009, er is nu circa € 1 miljard beschikbaar.

Mobiliteitscentra
Deeltijd-WW is één van de maatregelen waarmee het kabinet de gevolgen van de economische bedrijven voor de arbeidsmarkt wil opvangen. Eerder al was er een mogelijkheid voor werktijdverkorting bij bedrijven. Daarnaast heeft het kabinet onder meer mobiliteitscentra opgezet om mensen naar ander werk te begeleiden en is er extra geld voor scholing van werknemers.

Bron: SZW, 10 juli 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek