loading
views

Nieuwe deeltijd-WW duurt 3 tot 15 maanden

10 juli 2009

Bedrijven die vanaf 22 juni 2009 een aanvraag voor deeltijd-WW hebben ingediend, krijgen te maken met een nieuwe invulling van de regeling. De werkgever mag één keer deeltijd-WW aanvragen voor een periode van drie maanden, met maximaal twee verlengingen van ten hoogste zes maanden. In totaal duurt de uitkering dus maximaal vijftien maanden.

De vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging moet met de deeltijd-WW instemmen en een handtekening plaatsen onder de aanvraag. Verlenging van de regeling kan alleen als werk is gemaakt van de scholingsmogelijkheden.

Hoe lang duurt de deeltijd-WW
De periode waarin bedrijven gebruik kunnen maken van deeltijd-WW is afhankelijk van het percentage van het personeel waarvoor ze deeltijd-WW aanvragen. Hoe groter het percentage, des te korter de periode dat een bedrijf gebruik van de regeling kan maken. Bedrijven die voor 60 – 100 procent van het personeel deeltijd-WW aanvragen, kunnen in de nieuwe regeling maximaal negen maanden van de regeling gebruik maken. Bedrijven die 30 – 60 procent van het personeel laten deelnemen in de deeltijd-WW, kunnen maximaal 12 maanden van de regeling gebruik maken. Bedrijven die 0 – 30 procent van het personeel in de regeling zetten, kunnen maximaal 15 maanden van de regeling gebruik maken.

Extra aandacht voor scholing huidige deeltijd-WW’ers
Voor bedrijven die al in de deeltijd-WW zaten of een goedgekeurde aanvraag binnen hadden, verandert de regeling niet. Voor hen blijft gelden dat zij voor 15 maanden gebruik kunnen blijven maken van de regeling. Wel zal het UWV extra gaan letten op scholing van de werknemers. Als daar niet voldoende aan wordt gedaan, wordt de regeling direct stop gezet.

Bron: FNV Bondgenoten, juli 2009

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek