loading
views

Werkende 60’er wil met 65 niet met pensioen6 juli 2009

Van de werkenden tussen de 60 en 65 jaar wil bijna driekwart (73 procent) ook na het 65e jaar blijven werken. Een derde van deze groep wil zelfs tot na zijn 70e doorwerken.

Dit blijkt uit een peiling onder tweehonderd zestigplussers in opdracht van de VPO, de Vereniging van Payroll Ondernemingen.

Wil en noodzaak
Actief blijven is het belangrijkste argument om te willen blijven werken, maar voor een deel is het ook financiële noodzaak. Van alle ondervraagde 60-plussers werkt 23 procent en zou 19 procent willen werken. Van die 19 procent zouden de meesten het liefst een kleine deeltijd baan hebben in een ondersteunende rol. De overigen werken niet en willen ook niet werken. Bijna vier op de tien ouderen (39 procent) vindt het een goed initiatief van de overheid om langer doorwerken te stimuleren.

In 2007 wilde 40% niet doorwerken

Dat is nogal een switch ten opzichte van een paar jaar geleden. In februari 2007 wilde slechts 21 procent van de Nederlandse werknemers doorwerken tot hun 65e jaar. Ongeveer veertig procent zei toen hiertoe wel in staat te zijn, maar er geen zin in te hebben. Dit bleek uit uit een enquête uitgevoerd door TNO en CBS.

Gerelateerd nieuws
> Meer 55-plussers aan het werk
> Werken tot 67 jaar blijft keuze
> Weinig mensen willen doorwerken tot 65 jaar

Bron: Vereniginig Payroll Bedrijven, 6 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek