loading
views

Uitstel van betaling: PE People te Den Bosch


Logo Luba

Logo Pe People

2 juli 2009

PE People in Den Bosch (KvK 17132266) heeft uitstel van betaling gekregen bij de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. Dat bevestigen bewindvoerders Jan Dingemans en Stijn Hoppenbrouwers tegenover Het Financieele Dagblad.

PE People is gespecialiseerd in het plaatsen van tijdelijk personeel afkomstig uit Oost-Europese landen. PE People is eigendom van investeerder Venturion en was een van de grotere bemiddelaars in Polen in Nederland.

Het personeel van het Bossche bedrijf is woensdagavond door de directie geïnformeerd en hoopt op een doorstart.

NEN 4400, SNA en SNCU

Volgens Omroep Brabant heeft PE People bovendien forse boetes gekregen wegens onjuiste afdracht van sociale premies. Ook zou het Bossche bedrijf al een paar maanden zijn kwaliteitscertificering (NEN 4400) kwijt zijn. In elk geval staat PE People op dit moment niet ingeschreven in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA). Volgens Omroep Brabant wil de woordvoerster van het bedrijf en de Stichting Naleving CAO Uitzendkrachten (SNCU) – de instantie die de boetes zou hebben uitgedeeld – niet op de berichtgeving ingaan. De bewindvoerders waren onbereikbaar voor commentaar.

Bezorgdheid onder klanten
Volgens DeStem zijn diverse klanten ongerust. Directeur André van Peer van inpakbedrijf Nomi vraagt zich af of PE People zijn zaakjes wel goed geregeld heeft. Van Peer: “Ik laat dat uitzoeken, want wij willen niet voor de kosten opdraaien.”

Gerelateerd nieuws
> PE People: Jeroen Dorsman nieuwe algemeen directeur
> Samenwerking Van Gerwen en uitzendbureau Pe People
> P&E People neemt Total Team over

Bronnen: Omroep Brabant, 2 juli 2009 en BN DeStem, 3 juli 2009

Disclaimer »

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek