loading
views

Brunel ziet bodem in detacheringssector


 
| FlexNieuws » |
 

Logo Brunel1 juli 2009

De bodem lijkt bereikt in de detachering- en uitzendsector. Dat zei topman Jan-Arie van Barneveld van detacheerder Brunel dinsdag in een interview met ANP-Reuters.

De vraag naar gedetacheerd personeel buiten de energietak om is in de afgelopen paar maanden niet zo heftig gedaald als in januari, februari en maart, aldus de topman. “De daling wordt steeds minder sterk. We zitten bijna tegen een horizontale lijn aan”, aldus Van Barneveld. Ook het tweede en derde kwartaal laat nog een daling zien, aldus de topman. De eerste tekenen van herstel voorziet de topman op zijn vroegst in september 2009 en op zijn laatst in februari volgend jaar.

Goed gevulde orderportefuille
Van Barneveld verwacht dat het herstel in eerste instantie zal optreden in de productie, de transportsector, maar ook in ontwikkelingsprojecten. Deze worden gezien als indicatoren voor een mogelijk herstellende economie. Brunel staat volgens de topman vooraan om te kunnen profiteren van herstel. Het bedrijf is schuldenvrij en heeft sterke posities in verschillende markten. “De orderportefeuille van Energy is nog steeds goed gevuld”, aldus Van Barneveld.

Overnames
“Door het economisch klimaat mag je verwachten dat de winstgevendheid terugloopt. Wij weten zeker dat het impact heeft”, aldus de topman. Ondanks het slechte klimaat ziet de detacheerder nog wel kansen voor overnames. “We sluiten niet uit niche-spelers over te nemen. Daar houden we ons nu expliciet mee bezig.” Zelf overgenomen worden zit niet in de planning, aldus Van Barneveld.

Gerelateerd nieuws
> ING: koop detacheerder Brunel
> Erik Meinders financieel directeur Brunel

Bron: belegger.nl, 1 juli 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek