loading
views

Servicepunt UWV voor werkgevers techniekLogo UWV26 juni 2009

De huidige economische crisis heeft de technieksector hard geraakt. Om goedopgeleide werknemers te behouden voor de sector én om nieuwe vakkrachten te vinden en op te leiden is op initiatief van FNV Bondgenoten een Servicepunt Techniek ingericht bij UWV WERKbedrijf.

Samen met de werkgevers- en werknemersorganisaties in de techniek is er extra dienstverlening ingericht, specifiek gericht op deze doelgroep. Het belangrijkste doel is werknemers van werk naar werk begeleiden.

Servicepunt Techniek
Op 15 juni is in Zwolle het startsein gegeven voor de landelijk intensieve samenwerking tussen werkgevers-, werknemersorganisaties in de techniek en UWV WERKbedrijf. Op het Werkplein van UWV in Zwolle is het eerste Servicepunt Techniek geopend. Wilna Wind (FNV Vakcentrale),Michael van Straalen (Koninklijke Metaalunie) en Sandra van Gaalen (UWV WERKbedrijf) kwamen namens de samenwerkende organisaties in het steunpunt aan het woord waarna de officiële opening plaatsvond.

Landelijk telefoonnummer
Tegelijk met de opening van het Servicepunt Techniek is een landelijk telefoonnummer voor werkgevers en werknemers in de techniek geopend. Hier kunnen zij terecht voor ondersteuning en advies. Het telefoonnummer Servicedesk Techniek: (088) 523 79 89.

Brancheservicepunten
Samen met de werkgevers- en werknemersorganisaties in de techniek is er extra dienstverlening ingericht, specifiek gericht op deze doelgroep. Het belangrijkste doel is werknemers van werk naar werk begeleiden. Op de volgende vestigingen zijn eerder al brancheservicepunten en/of specifieke vormen van dienstverlening voor deze sector ingericht: Zwolle, Eindhoven, IJmond, Sittard, Emmen, Hengelo, Weert/Venlo, Breda, Apeldoorn, Rotterdam Zuid, Amersfoort, Hilversum, Weesp, Tilburg. De extra samenwerking is aanvullend en ondersteunend aan de bestaande dienstverlening.

Gerelateerd nieuws
> UWV WERKbedrijf intermediair MKB
> UWV Marktplaats zet intermediairs buiten spel

Bron: werk.nl, 23 juni 2009


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek