loading
views

Tweede ronde voorlichtingscampagne Ervaringscertificaat

30 september 2008

Vandaag start de tweede ronde van de voorlichtingscampagne: ‘Weet waar je staat. Vraag je Ervaringscertificaat.’

De campagne is bedoeld om meer bekendheid te geven aan het ervaringscertificaat. Hierop worden de kennis en ervaring van werknemers en werkzoekenden in kaart gebracht, erkend en gewaardeerd. Ook competenties en ervaringen uit de vrije tijd tellen mee. De campagne is een initiatief van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ervaringscertificaat biedt meer kans op vervolgopleiding
Mensen die een ervaringscertificaat hebben, kunnen makkelijker een vervolgopleiding beginnen. Om het certificaat te halen moeten deelnemers een traject doorlopen onder begeleiding van de werkgever, het CWI of het UWV. Het kabinet streeft er naar om over drie jaar 90.000 ervaringscertificaat- en leerwerktrajecten te realiseren. De voorlichtingscampagne moet dit doel ondersteunen.

Campagne
De campagne start maandag 22 september via radio, televisie, krant en internet en duurt tot 10 oktober. Op de internetsite www.lerenenwerken.nl kunnen werkgevers, werknemers, werkzoekenden en studenten een test doen om te zien of het ervaringscertificaat ook voor hen zinvol is.

Gerelateerd nieuws
> 90.000 leer-werktrajecten voor 2011

HRM – nieuws
> meer nieuws

Arbeidsmarkt – werkgelegenheid
> meer nieuws

Bron: SZW, 30 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek