loading
views
0 reacties
Rob Berbers

Column Rob Berbers: De Walking Fee

Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen. X

Wie is Rob Berbers?
Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen.


Kandidaten
In een maandelijkse column beschrijft Rob Berbers types kandidaten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelingstrajecten. Kent u deze al? (nee, we noemen geen namen)


Walking Fee
Het was een mooie zonnige nazomerdag. Op ons kantoor stonden de ramen open en een briesje bracht zomergeuren en het stemgeluid van winkelend publiek naar binnen. Echt zo’n dag die niet stuk kan. Ik had die middag een afspraak met een kandidaat. Iemand die ik al jaren ken, die vroeger nauw met mij heeft samengewerkt tijdens een interimopdracht die ik heb gedaan. Iemand, waarbij het leuk én nuttig is om contact te houden.

Finance
Ik heb de afgelopen jaren haar werk op de voet gevolgd. Ze was naar het buitenland vertrokken en is nu alweer enige jaren terug in Nederland. Ze heeft een mooie positie bij een van de betere bemiddelaars voor financiële mensen. Toch heeft ze me aangegeven op zoek te zijn naar iets anders. Daar gingen we over praten.

Zoenen
Met drie dikke zoenen begroette ik haar (nee, dat doen we niet met alle kandidaten). Wij nodigen mensen uit voor een goed gesprek en proberen daarbij samen te zoeken naar wat bij hen past, wat een goede volgende stap is in de carrière van deze kandidaat. We faciliteren dat ook op ons kantoor in een omgeving waarin je makkelijk durft te vertellen wat je wilt en wat je bezighoudt. Wij ontvangen de kandidaat ‘in onze huiskamer’, zoals we het zelf omschrijven.

Voornemen
Uit haar verhaal bleek dat ze niet helemaal helder en duidelijk zag hoe haar volgende stap er uit zou gaan zien. Aan mij de schone taak om samen met haar te onderzoeken wat dat dan zou kunnen zijn. Ik nam me hoe dan ook voor: ik ga jou bemiddelen, want je bent een walking fee. Als ik jou niet aan de juiste job kan helpen, kan ik beter met dit vak stoppen en durf ik niet meer te beweren dat ik voldoende doe voor mijn klanten…

Ongebaand
Hoe ga ik dan aan het werk? In eerste instantie probeer ik altijd het beeld heel breed neer te zetten. Beetje bij beetje rek ik het voorstellingsvermogen van de kandidaat op door onverwachte posities en onorthodoxe bedrijven te noemen, om de kandidaat zelf ook buiten de gebaande paden te laten denken. Direct daarna ga ik kaderen en dingen afstrepen om te komen tot een aantal posities en bedrijven waar de kandidaat warm van wordt. In het geval van deze kandidaat werd snel duidelijk wat ze vooral niet wilde. Dat gaf me ook een richting waar ze wel naar toe wilde.

Open introductie
Op dat moment had ik nog niet meteen een vacature in portefeuille die paste bij haar wensen. Gelukkig hebben wij een aantal cliënten waarmee we een zodanige relatie hebben dat we er kandidaten als open introductie voor mogen stellen.

Match maken
Soms is het maar één telefoontje: “Ik heb nu iemand gesproken die moet je ook spreken, want die past bij jullie!” Hierbij laat ik graag onze retained formule varen. Immers: er is geen opdracht, maar wel een match te maken!

Gekoppeld
Ik heb haar gekoppeld aan drie cliënten, die ik allen duidelijk heb gemaakt dat de kandidaat nog niet helemaal zeker weet wat ze wil. De match bleek er te zijn met een organisatie die ook een vacature open had staan. Hoe eerder ze kon beginnen, hoe mooier het was. En dat was precies wat onze kandidaat ook vond.

Iedereen blij
Na ondertekening van het arbeidscontract heb ik de factuur verzonden. Drie partijen blij.
Een walking fee laat je niet lopen.

Rob Berbers
Fase Vijf

Reageren?
r.berbers@fasevijf.nl

Het FaseVijf-team »

Meer columns
De Binaire Kandidaat
De Gouden Kooi-kandidaat

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek