loading
views

Dreigend tekort personeel watersector en deltatechnologie

23 september 2008

De watersector krijgt de komende jaren te kampen met een groot personeelstekort. Ook de sector deltatechnologie kan een tekort verwachten.

Te weinig jongeren kiezen voor een carrière in de watersector. Hierdoor zal het tekort aan personeel in het deelgebied watertechnologie alleen al in 2012 zijn opgelopen tot zo’n 8000 mensen. Een woordvoerster van Netherlands Water Partnership (NWP) bevestigde maandag berichtgeving in dagblad Trouw met deze strekking.

Ook tekort deltatechnologie
Het NWP, bestaande uit instellingen, bedrijven en overheden in de sector, probeert jongeren te interesseren voor een baan in de watersector die naast watertechnologie ook deltatechnologie omvat. Ook daar zal een tekort ontstaan. De woordvoerster verwacht dat de tekorten in dit deel vergelijkbaar zijn, maar precieze cijfers zijn er nog niet.

Het onderwijs
Het NWP wil kinderen op jonge leeftijd op de basisschool interesseren voor werken in de waterbranche. Verder werkt de organisatie aan activiteiten op het gebied van onderwijs, imago en bekendheid van de watersector als mogelijk toekomstig werkveld.

Banen in alle geledingen
Volgens de woordvoerster zijn er mensen nodig in alle geledingen, het gaat om banen in de techniek, als manager, ingenieur, hydroloog of bij een waterschap.

Arbeidsmarkt – vacatures
> meer nieuws

Arbeidsmarkt – jongeren & studenten

> meer nieuws

Bron: NWP, 22 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek