loading
views

Afname werkloosheid tot onder de 300.000

18 september

Voor het eerst sinds 2002 is het aantal werklozen gedaald tot onder de 300 duizend. De afname is verreweg het grootst bij vrouwen.

In deze periode waren gemiddeld 294 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 3,8 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,4 procent. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid met 3 duizend per maand af. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Afname werklozen met 3.000 per maand
De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode juni-augustus 2008 uit op 298 duizend personen. Dit is gelijk aan het aantal in de voorgaande driemaandsperiode. Vanwege het steekproefkarakter van de cijfers is het beter om de ontwikkeling over een wat langere periode te bekijken. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid af met gemiddeld ongeveer 3 duizend per maand. Dit is minder snel dan de afname in 2006 en 2007, toen de werkloosheid nog met gemiddeld 6 duizend per maand daalde.

Afname grootst bij vrouwen
In een jaar tijd daalde het aantal werklozen met 48 duizend personen. Meer dan tweederde van de afname kwam voor rekening van de vrouwen. In de periode juni-augustus 2008 was 4,6 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking werkloos, tegenover 3,1 procent bij de mannen.

Gerelateerd nieuws
> CBS: werkloosheid gedaald naar 4%

Arbeidsmarkt – werkloosheid
> meer nieuws

Flexmarkt – cijfers en trends
> meer

Bron: CBS, 28 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek