loading
views

09 2008 – Perspectief op langer doorwerken 2008

Datum September 2008
Titel Personeelsbeleid 2008 leeftijdsbewuster?
Auteur/Bron SZW
Document Perspectief op langer doorwerken 2008
Samenvatting In ruim een derde van de cao’s staat het begrip ‘leeftijdsbewust personeelsbeleid’, toch staan in slechts in een op de tien cao’s afspraken met betrekking tot werving en selectie van oudere werknemers. Het aantal afspraken om oudere werknemers te stimuleren door te werken is ten opzichte van 2006 nauwelijks uitgebreid en soms zelfs afgenomen. Daar tegenover staat dat in een op de vier van de onderzochte cao’s de mogelijkheid van deeltijdpensioen is genoemd en dat in 77% van de cao’s seniorenregelingen zijn getroffen. Dat blijkt uit het onderzoek nar cao-afspraken ‘Perspectief op langer doorwerken (2008)’, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek