loading
views

Illegale arbeid bij bouwbedrijven

15 september 2008

Bij een op de drie bedrijven in de bouw die de Arbeidsinspectie in 2007 controleerde, was sprake van onderbetaling of illegale arbeid.

Ruim 700 bouwbedrijven en 170 particuliere opdrachtgevers werden gecontroleerd. De Arbeidsinspectie houdt gerichte controles, dus de cijfers geven geen representatief beeld van de hele sector.

Werk zonder vergunning
Bij de meeste overtredingen ging het om werkgevers die vreemdelingen lieten werken zonder vergunning. Ook konden ze vaak geen kopie laten zien van het identiteitsbewijs van de buitenlandse werknemer. In vijftien gevallen ging het om onderbetaling. De inspecteurs deelden 210 boetes uit, voor een bedrag van ruim € 2 miljoen.

Site met regels: wetarbeidvreemdelingen.nl
De Arbeidsinspectie heeft met de grootste werkgeversorganisatie in de bouw afgesproken dat zij samen informatiebijeenkomsten voor bedrijven zullen organiseren. Tegelijk blijft de inspectiedienst in de bouw streng controleren op illegaal werk en op onderbetaling. Het ministerie van SZW opent op 1 oktober een speciale site met de regels voor het in dienst nemen van vreemdelingen (www.wetarbeidvreemdelingen.nl).

Arbeidsinspectie – nieuws
> meer nieuws

Bron: SZW, 15 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek