loading
views

T-groep wil Luba overnemen

8 september 2008

Luba Uitzendgroep voert exclusieve overnamegesprekken met de Belgische branchegenoot T-groep. Topvrouw Mariëtte Barnhoorn van Luba heeft het bericht vandaag bevestigd.


T-groep maakte de plannen voor een overname maandag in een persbericht bekend. Het gaat om de eerste internationale uitbreiding voor T-groep. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

Overname binnen enkele weken
T-groep verwacht de overname al in de loop van de volgende weken te kunnen afronden. In een reactie zegt Mariëtte Barnhoorn van Luba: “Het is een logisch vervolg in deze consoliderende markt. Samen staan we sterker.”

Over Luba en T-groep
Luba is opgericht in 1968. Het bedrijf heeft ca. 65 vestigingen in Nederland, België en Polen. Luba behaalde in 2007 een omzet van €96 miljoen en heeft 320 medewerkers in dienst. De T-Groep uit Mechelen telt 390 werknemers en heeft 75 vestigingen. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van €180. T-groep ontstond in 2002 met de afsplitsing van de commerciële diensten van de VDAB. De groep kende sindsdien een sterke groei, met een uitbreiding van het aantal kantoren en van gespecialiseerde diensten. T-groep is actief op 75 locaties in Vlaanderen en Brussel, met 390 personeelsleden. Vorig jaar werd een omzet van 180 miljoen euro geboekt.

Na overname nr 5 in de markt
Door de overname kan T-groep haar positie op de Benelux-markt versterken. Volgens gedelegeerd bestuurder Mark Verstraete zou de nieuwe combinatie de nummer vijf in deze markt worden. Een overname was volgens Verstraete het logische gevolg van de ambitie van de groep. ‘We wilden uitbreiden en beschikten over de financiële middelen om dit te doen. Het meest logische is dan een acquisitie. Het zelfstandig uitbouwen van een netwerk in Nederland zou jaren vergen. Luba was ook één van de grootste spelers die nog beschikbaar waren voor ons’. De keuze voor Nederland als eerste buitenland, volgde na een strategische analyse, aldus de topman. De Mechelse groep verwacht de overname al in de loop van de volgende weken te kunnen afronden.

Uitbreidingsmogelijkheden
Verstraete ziet ook nog groeimogelijkheden voor de nieuwe combinatie. Zo is Luba vooral in het zuidwesten van Nederland actief en kan er eventueel uitgebreid worden naar de rest van het land. De Poolse kantoren zouden dan weer een interessant recruteringskanaal kunnen zijn om Poolse arbeiders naar België te brengen.

Behoud van naam Luba
T-groep wil in eerste instantie de merknaam van Luba behouden. “Die bestaat al veertig jaar in Nederland en is er goed bekend. Ook voor de kantoren en de tewerkstelling verandert er niets. We zijn complementair aan elkaar,” zegt bestuurder Verstraete van T-groep.

Bron: telegraaf.nl en tijd.be, 8 september 2008

T-groep
> meer

FlexNieuws
> meer

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek