loading
views

Website voor gelijke kansen op de werkvloer

6 september 2008

Vanaf 1 september 2008 kunnen gemeenten, scholen, re-integratiebureaus en andere geïnteresseerden gratis kennis nemen van beproefde methoden die mensen gelijke kansen geven op de arbeidsmarkt, op www.maakergelijkwerkvan.nl.

De internetsite is een initiatief van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “Deze site biedt een schat aan informatie die iedereen gratis kan gebruiken bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Beter goed gejat dan slecht bedacht!”

Projecten tegen discriminatie op de arbeidsmarkt
De projecten zijn uitgevoerd met geld uit het Europees Sociaal Fonds en richten zich tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Daarbij gaat het om gelijke kansen voor mannen en vrouwen, allochtonen en gehandicapten, maar ook voor meer kansen voor mensen die bij voorbeeld door drugsverslaving of langdurige werkloosheid een achterstand hebben opgelopen. Aboutaleb vindt dat “de projecten laten zien dat iederéén mogelijkheden heeft, als je je voldoende inspant dat potentieel aan kwaliteit boven water te krijgen”.

200.000 mensen extra aan het werk
De afgelopen jaren zijn ruim honderd van deze projecten uitgevoerd; van methodes om bijstandsgerechtigden te helpen aan een baan als huishoudelijke hulp, stageplekken voor allochtone jongeren tot het meten van kwaliteiten van langdurig werklozen. Alle beproefde methoden zijn nu verzameld op de internetsite. De site zal verder worden uitgebouwd met andere beproefde middelen om mensen aan werk te helpen en betere kansen op de arbeidsmarkt te geven. Het initiatief moet gaan bijdragen aan de inspanningen van gemeenten, UWV en CWI om deze kabinetsperiode 200.000 mensen extra naar werk te begeleiden.

Filmpje
In een kort filmpje op de website www.szw.nl biedt de staatssecretaris een voorproefje aan van een drietal projecten. Hij hoopt de kijker hiermee te inspireren gelijk aan de slag te gaan met gelijke kansen in zijn bedrijf, de gemeente of waar dan ook.

Arbeidsmarkt – werkgelegenheid
> meer nieuws

Bron: SZW 1 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek