loading
views

Humares 100% aandelen in Impact Interim

5 september 2008

Humares breidt haar aandelenbelang in Impact Interim uit tot 100% om haar positie in België te versterken.

De ambitie om in de Belgische uitzendmarkt te groeien heeft Humares doen besluiten om het volledig aandeelhouderschap in Impact Interim te nemen. Daarmee wordt het financieel-administratieve deel van de organisatie versterkt.

België tweede thuismarkt
De Nederlandse Humares Groep was al sinds 2007 voor 75% aandeelhouder van het Belgische Impact Interim. Nu zijn dus ook de resterende 25% van de aandelen verworven. Door deze stap vergroot Humares haar mogelijkheden om de positie van Impact Interim op de Belgische markt te versterken. Humares wil van België haar tweede thuismarkt maken.

Groeiperspectief
Alain Dehaze, CEO van Humares, zelf Belg van geboorte en door zijn achtergrond als CEO van Solvus goed bekend met de Belgische uitzendmarkt, toont zich gelukkig met de aankoop van de resterende aandelen: “België is momenteel goed voor 23% van onze omzet en daarmee nu al een belangrijke markt voor ons. Wij zien zeker nog veel groeiperspectief in België. De Belgische uitzendmarkt is nog niet zo volwassen als de Nederlandse. Vooral ons ‘International Distance Matching’ concept, waarbij wij gespecialiseerd internationaal personeel in knelpuntberoepen werven voor de Nederlandse en Belgische markt, biedt veel mogelijkheden voor ons in België.”

Logische stap
Caroline Santermans, mede-oprichter en als afgevaardigd bestuurder eindverantwoordelijke voor Impact Interim, schat de toegevoegde waarde van Humares voor Impact Interim hoog in: “Sinds wij in 2007 verbonden zijn met Humares hebben wij onze goede groeicijfers uit het verleden kunnen voortzetten. Hierbij hebben wij dankbaar gebruik gemaakt van de bestaande structuur op het gebied van ‘International Distance Matching’. De afgelopen jaren hebben bewezen dat wij zowel wat betreft ambitie als cultuur goed binnen Humares passen. Ik zie het dan ook als een logische stap dat Humares 100% eigenaar is geworden. Humares is een financieel sterk bedrijf en dat biedt extra mogelijkheden om de positie van Impact Interim op korte termijn te versterken.”

Structuur Impact Interim gehandhaafd
De structuur van Impact Interim blijft in de nieuwe situatie volledig gehandhaafd en de leiding blijft in handen van Caroline Santermans. De samenwerking tussen Impact Interim en de Nederlandse Humares-dochter TiP personeelsdiensten zal geïntensiveerd worden.
Financiële en administratieve organisatie Humares heeft haar financiële en administratieve organisatie in België versterkt door het aantrekken van Koenraad de Meu als Financieel & Administratief directeur voor alle Belgische activiteiten, die naast Impact Interim bestaan uit Maintec België. De Meu heeft een brede ervaring in de accountancy (onder andere 7 jaar bij Ernst & Young). Daarnaast heeft hij bij het Adecco Coordination Center als Accounting Manager ervaring opgedaan in de uitzendsector. Hij zal de administratieve processen verder professionaliseren en optimaliseren.

Over Humares
Humares is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch,logistiek en maritiem personeel. Met locaties en agenten in 22 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Zuidoost-Azië, een personeelsbestand van 270 vaste en meer dan 3500 uitzendmedewerkers en een omzet van € 123 miljoen in 2007 is Humares een toonaangevende speler op de internationale flexibele arbeidsmarkt. Tot de Humares Groep behoren naast Impact InterimTiP personeelsdiensten, Maintec en Oceanwide. Zie ook www.impact-interim.be en www.humares.com.

International Distance Matching
Impact Interim is één van de snelst groeiende uitzendorganisaties van België. Met een netwerk van acht reguliere en vier ‘inhouse vestigingen heeft zij een zeer goede dekking in de Vlaamse regio. Zij is voor ongeveer 60% actief in technische, voor 20% in logistieke en voor 20% in administratieve functies (bedienden). Impact interim heeft het ‘International Distance Matching’ concept op de Belgische arbeidsmarkt geïntroduceerd en is daarmee zeer succesvol.

Bron: Humares, persbericht 5 september 2008

Flexmarkt-nieuws
> meer

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek