loading
views

Aanpak ‘foute’ payroll-ondernemingen gewenst

3 september 2008

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) wil dat malafide payroll-ondernemingen hard worden aangepakt.

Daarom maakt de VPO zich sterk voor een duidelijk onderscheid tussen malafide en bonafide payroll-ondernemingen. Verplichte registratie, zoals onlangs door minister Donner is voorgesteld, zal daar zeker aan bijdragen. Dit stelde voorzitter Peter Feld gisteren op de tweede verjaardag van de VPO.

Snelle groei
In twee jaar tijd is de VPO uitgegroeid van 4 naar 25 leden, waarmee de VPO-leden ruim 65% van de payroll-markt dekken. Op dit moment maakt 8% van de bedrijven gebruik van payrollen en dit aantal groeit naar verwachting in enkele jaren naar 28%.

Groei vraagt regulering
Peter Feld, voorzitter van de VPO: ‘Het is goed om te zien dat de payroll-branche zich steeds verder ontwikkelt. De afgelopen twee jaar is er veel bereikt. Zo hebben we met de vakbonden een CAO afgesloten, is het aantal leden fors gegroeid en zijn we een serieuze gesprekspartner geworden voor de politiek. De te verwachten groei willen wij hand in hand laten gaan met goede regulering.

Verplichte registratie
Vandaar dat wij er nu voor pleiten om de payroll-organisaties verplicht te laten registreren. Dit als opmaat naar de al door de branche ontwikkelde NEN-4400-certificering. VPO-leden zijn verplicht gecertificeerd. De overheid zou opdrachtgevers door gerichte maatregelen, zoals wettelijke vrijwaring, moeten stimuleren om met gecertificeerde payroll-ondernemingen samen te werken. Tegelijk moet de overheid het inschakelen van niet-gecertificeerde payroll-ondernemingen zoveel mogelijk ontmoedigen.

Lik-op-stuk-beleid
Niet-gecertificeerde payroll-ondernemingen moeten eigenlijk automatisch als ‘fout’ worden gelabeld. Zo’n scherp onderscheid biedt de overheid de mogelijkheid snel en effectief op te kunnen treden tegen ‘foute’ payroll-ondernemingen met lik-op-stukbeleid. Wat dat betreft heeft minister Donner voor de vakantie interessante voorstellen gedaan. Ze dragen bij aan ons doel, namelijk: de payroll-branche professionaliseren om zo het kaf van het koren te scheiden.’

Redenen voor payrollen
Hij vervolgt: ‘De redenen dat bedrijven overgaan tot payrollen zijn zowel strategisch als praktisch van aard, zo blijkt uit recent onderzoek door EIM en DBSC Consulting. Door de uitbesteding van operationele HR-taken kunnen de opdrachtgevers zich meer richten op de strategische aspecten. Daarnaast willen opdrachtgevers met hun personeelsbestand flexibel inspelen op veranderende (markt)omstandigheden.

Ontzorgend
Een payroll-onderneming neemt – voor de betrokken werknemers – de HR-administratie over van haar opdrachtgevers én wordt juridisch werkgever, inclusief de daarbij behorende plichten en risico’s. In deze constructie verlaagt payrollen de intensiteit en de complexiteit van werkgeverschap en heeft daarmee vooral een ‘ontzorgende’ rol’, aldus Feld.
Het aantal personen dat dagelijks gepayrolld wordt is maar liefst 90.000 en kan uitgroeien tot ruim 250.000, waarmee de sector één van de grootste werkgevers wordt. Op basis van ervaringscijfers van de VPO is de omzet in de payroll-markt nu circa € 700 miljoen.

Bron: VPO, 2 september 2008

> Workshop NEN 4400-1

> Over NEN 4400 en > NEN 4400-1 Eisen

> VPO

Flexmarkt-nieuws
> meer

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek