loading
views

Bod Adecco op DNC

1 september 2008

Wereldwijd marktleider Adecco bereidt een bod voor op detacheerder De Nederlanden Compagnie (DNC). Adecco waardeert het bedrijf op 56 miljoen en biedt 12,25 euro per aandeel. Dat is 52% meer dan de slotkoers van vrijdag 29 augustus: 8,05 euro.

Beide bedrijven hebben dit vanochtend bekendgemaakt. De overname wordt gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van DNC. 80% van de aandelen, van bestuurder Koos de Vink en Add Value Fund, zijn toegezegd. Adecco zal het bod gestand doen bij aanmelding van ten minste 95% van de aandelen.

Andere overnames
Volgens Adecco staat het bod op DNC los van het eerdere bod op Michael Page. DNC heeft geen nieuwe mededelingen gedaan over de mogelijkheid een bod op DPA Flex uit te brengen.

Scenario bij tegenbod
Als een andere koper minstens 0,85 euro per aandeel meer biedt, heeft DNC het recht de overeenkomst met Adecco te ontbinden. Adecco zal een dergelijk hoger bod moeten evenaren. Kiest Adecco daar niet voor, dan betaalt DNC Adecco 1,25 miljoen euro.

DNC: groei en verbreding
Bestuursvoorzitter Koos de Vink van DNC: ‘Door de samenvoeging van de Nederlandse detacheringactiviteiten van Adecco met de huidige activiteiten van DNC bereiken wij versneld de door ons gewenste schaalgrootte als gespecialiseerde personele dienstverlener en zullen onder het label DNC naast de huidige expertise gebieden ICT, Finance, Legal en Informatie Management ook Technische en Engineering activiteiten worden toegevoegd.”

Vervolg
Beide partijen zullen de ondernemingsraden nog advies vragen en Adecco zal ook de Autoriteit Financiële Markten en de Sociaal-Economische Raad nog informeren. Ook de vakbonden moeten nog op de hoogte worden gesteld. Door de overname vallen geen gedwongen ontslagen. Adecco hoopt het bod binnen twee maanden te kunnen formaliseren.

Gerelateerd:
> DNC Q2: in lijn met winstverwachting 2008
> Deadline voor Adecco: 30 september
> H1 2008 DPA Flex: 1,3 mln verlies
> DPA Flex: juridisch onderzoek ex-CEO
> DNC sluit bod DPA Flex niet uit
> Michael Page boekt winst van 22%
> Adecco: alle opties open
> Page weigert bod Adecco
> Adecco nettowinst 5% gedaald

Flexmarkt – nieuws
> meer

Bron: Adecco, 1 september 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek