loading
views

Resultaatgerichte vacature scoort beter

31 juli 2008

Het hanteren van een resultaatgerichte functieomschrijving bij vacatureteksten en selectiegesprekken zorgt voor een verdubbeling van de slagingskans van de te vervullen vacature.

Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiespecialist Ad Rem Young Professionals en organisatieadviesbureau Eprom. Resultaatgerichte vacatures worden twee maal zo vaak bekeken als taakgerichte vacatures en het aantal sollicitaties is drie keer zo groot. Overigens werkt de resultaatgerichte omschrijving ook beter bij het sollicitatiegesprek.

Resultaatgerichte vacature
Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals: “Sollicitanten weten veel beter wat er van ze verwacht wordt aan de hand van een resultaatgerichte vacaturetekst omdat er concrete doelen in gesteld worden. Dit terwijl in gebruikelijke wervingsmethoden gekeken wordt naar wat je kunt, niet wat je bereikt”. In een resultaatgerichte functieomschrijving ligt de nadruk op de eindverantwoordelijkheden en de bijdrage van de functie binnen de organisatie. Judith Janssen, organisatieadviseur bij Eprom: “Mensen raken het meest gemotiveerd als ze merken dat ze waarde toevoegen bij hun klanten”.

Werving en selectie Ad Rem
Naar aanleiding van de resultaten gaat Ad Rem Young Professonials resultaatgerichte functieomschrijvingen toepassen in haar werving en selectie. Serno: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe methoden voor werving.”

Flexmarkt – nieuws

> meer

HRM – nieuws
> meer

Bron: Eprom, 28 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek