loading
views

Polen besturen Amsterdamse stadsbus

31 juli 2008

Het GVB heeft veertig Poolse buschauffeurs in dienst genomen om de drukke zomerperiode te overbruggen.

Dat is woensdagavond bekend gemaakt op het NOS journaal. Vooralsnog worden de Oost-Europese arbeidskrachten tijdelijk ingehuurd door het Amsterdamse vervoerbedrijf bij Consolid. “Het zijn ervaren bestuurders die in Polen werkten of in Engeland en Duitsland, waar eveneens een krapte op de chauffeursmarkt bestaat,” aldus een woordvoerder van het GVB.

Extra bussen
Het GVB ziet zich hiertoe gedwongen omdat door opknapwerkzaamheden aan de metro tussen Centraal Station en het Amstelstation extra bussen moeten worden ingezet. In Amsterdam en omstreken is niet voldoende gekwalificeerd personeel te vinden om het tijdelijke tekort aan te vullen. Alle chauffeurs beschikken over de juiste papieren, het gaat het hier niet om seizoenarbeiders die ook voor andere klusjes worden ingezet als asperges steken, aldus de woordvoerder. Wanneer de werkzaamheden na de zomer zijn afgerond, zal een deel van de werknemers weer vertrekken naar Polen. Een aantal Polen hoopt zich hier permanent te vestigen en werk te vinden.

Assistentie op de bus

Overigens bleek dat de chauffeurs – ondanks een spoedcursus van een week – nog onwennig op de bus zaten. “Ik kan niet ontkennen dat er wat opstartproblemen zijn. De bestuurders hebben een goede opleiding van ons gekregen voor de route, het afstempelen van de strippenkaarten en het bedienen van de voertuigen. Ondanks dat zijn er toch een aantal dingen niet goed gegaan”, geeft de GVB-woordvoerder toe. Het vervoerbedrijf heeft voor assistentie op de bus gezorgd die de buitenlandse werknemers, vooral op taalgebied, begeleiden en te hulp schieten.

EU-werknemers – nieuws

> meer

Bron: NOS, 30 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek