loading
views

FNV Roze

31 juli 2008

De FNV heeft woensdag FNV Roze gelanceerd; een digitaal netwerk op Hyves en een speciaal meldpunt.

De FNV krijgt steeds meer meldingen van leden die op de werkvloer problemen ondervinden vanwege hun seksuele geaardheid. Hiermee kunnen zij nu ook terecht op de Hyvespagina van FNV Roze. Voor problemen die te vertrouwelijk zijn voor een publieke pagina, is er het meldpunt fnvroze@vc.fnv.nl. Ook collega’s, vrienden en familie zijn welkom bij FNV Roze.

Minder tolerantie
Volgens FNV is er een verminderde mate van tolerantie ontstaan. “Tijd om als FNV te laten zien waar we staan: de werkplek is van iedereen, dus ook van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders”, zegt Peter Gortzak, vice-voorzitter van de FNV.

Collectieve aanpak knelpunten
FNV Roze is een plek waar lotgenoten elkaar kunnen treffen, maar ook waar FNV-deskundigen ter plekke advies verschaffen. De medewerkers nemen specifieke knelpunten mee naar hun netwerk van vakbondsbestuurders, adviseurs en juristen, om ze collectief aan te pakken en zo toekomstige problemen te voorkomen.

Internationaal samenwerkingsverband
Ook sluit de FNV een samenwerkingsverband voor homo-emancipatie met het Company Pride Platform. Dit zijn de roze netwerken van internationaal opererende bedrijven als TNT, IBM, Philips en ING. Doel van de alliantie is om de acceptatie op de werkvloer van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Onderwijsminister Plasterk is vrijdag aanwezig bij de officiële ondertekening.

FNV Roze >

Flexmarkt – organisaties
> FNV

Arbo – nieuws
> meer

Bron: FNV, 30 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek