loading
views

Zomerse flexinspectie aan het strand

29 juli 2008

De ‘flexinspectie’ van ROOD, de jongerenvereniging van de SP, gaat dit jaar langs strandtenten om met werknemers te praten over hun arbeidsvoorwaarden en om ze te informeren over hun rechten.

ROOD wil onderzoek doen naar de gevolgen van de steeds verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Vorig jaar inspecteerden SP-jongeren supermarkten.

Misbruik flexwet
Volgens voorzitter Gijsbert Houtbeckers werd de flexwet toen danig misbruikt. De SP heeft signalen opgevangen dat dit ook bij strandtenten het geval is en wil dit onderzoeken en zo nodig aan de kaak stellen. Ook enkele Kamerleden van de SP, waaronder fractievoorzitter Agnes Kant, zullen deze week strandtenten afgaan.

Flexcontracten
Veel jongeren werken met flexcontracten, zeker in de zomer. Flexcontracten zijn tijdelijke contracten op oproepbasis of nul-urencontracten. ROOD onderzoekt of jongeren deze contracten wel zo ‘flex’ vinden. Met een flexcontract krijg je namelijk niet doorbetaald bij ziekte en moet je vaak werken op onregelmatige tijden. Bovendien ben je er niet zeker van of je opgeroepen wordt en of je wel inkomen hebt.

Flexinspectie
De flexinspectie neemt enquêtes af en stelt ook welwillende beheerders van de tenten een aantal vragen. Daarnaast worden gasten met een flyer geïnformeerd. De rest van de week zal ROOD nog op verschillende plaatsen in het land strandtenten bezoeken om enquêtes af te nemen. Werknemers in strandtenten kunnen hun ervaringen doorgeven aan de flexinspectie van ROOD op hun site.

HRM – Arbo
> meer nieuws

Arbeidsmarkt – jongeren & studenten
> meer nieuws

Bron: roods.sp.nl, 29 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek