loading
views

USG winstdaling van 18% in Q2

24 juli 2008

USG People heeft in het tweede kwartaal van 2008 een nettowinst geboekt van 32 miljoen euro, een daling van 18% ten opzichte van een jaar daarvoor. De omzet kwam uit op 1.040 miljoen euro, een stijging van 9%.

De omzetgroei was met 10% het grootst in België, in Nederland noteerde USG een groei van 3%. Zo blijkt uit de cijfers die USG vanochtend heeft gepubliceerd.

Afname nettowinst
De nettowinst van het bedrijf kwam over het tweede kwartaal van dit jaar uit op euro 32,0 mln tegen euro 39,2 mln over het tweede kwartaal van 2007. Het resultaat bleef achter bij de verwachte nettowinst van euro 33,2 mln.

Groei omzet
De omzet kwam uit op euro 1,040 mrd tegen euro 954 mln een jaar eerder. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van een jaar eerder. De groei kwam voor een belangrijk deel door overnames in Duitsland. Vooral in de Nederlandse en Belgische markt groeide het concern sterk; in België bedroeg de omzetgroei 10% en in Nederland 3%.

Ebita
De ebita kwam over het tweede kwartaal uit op euro 63 mln tegen euro 65,3 mln vorig jaar. Ook dit cijfer was slechter dan verwacht, analisten waren uitgegaan van een ebita van euro 63,9 mln.

Geen gedwongen ontslagen
USG blijft ook in het derde kwartaal kosten besparen, onder meer door het schrappen van banen. De uitzender verwacht geen gedwongen ontslagen.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Flexmarkt – bibliotheek
> meer nieuws

Bron: USG People, 24 juli 2008, zie ook FD


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek