loading
views

Handelsnamen en merken

FlexHandboek
« Randvoorwaarden « Onderzoek naar de handelsnaam Handelsnamen en merken

 


Handelsnaamwet en merkrecht
De Handelsnaamwet verbiedt het voeren van een handelsnaam die de naam van een merk van een ander bedrijf bevat of daar sterk op lijkt. Een merk is een teken dat goederen en diensten van een bedrijf onderscheidt. Merkrecht wordt verkregen door depot bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.
 
Onderzoek of een handelsnaam in strijd is met een bestaand merk kan worden uitgevoerd door:

Handelsnaam als merk
Ondernemers die eigenaar zijn van een merkrecht staan meestal sterker dan ondernemers met alleen een handelsnaam. Dit geldt ook als de handelnaam ouder is dan de merknaam. Het is daarom belangrijk om een handelsnaam die u als merk gebruikt ook als merk te deponeren.
 


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek