loading
views

Wel of geen salarisindicatie?

22 juli 2008

Werkgevers die een marktconform of bovengemiddeld salaris bieden, doen er goed aan dat salaris te vermelden in hun vacatures. Is het salaris lager dan gemiddeld, dan kunnen ze het beter weglaten.

Zo blijkt uit onderzoek dat Intelligence Group heeft verricht in opdracht van het vakmagazine Werf&. Geert-Jan Waasdorp, mede-uitgever van Werf&, licht toe: “gezien het feit dat ruim de helft van de Nederlandse beroepsbevolking latent op zoek is naar een nieuwe baan, is het noemen van een salarisindicatie aan te raden.”

Top 5 vacature-eisen
Intelligence Group onderzocht waar werkzoekenden naar kijken als zij vacatures doornemen. Ruim de helft van de werkzoekenden kijkt als eerste naar de functieomschrijving, op ruime afstand gevolgd door de functie-eisen. Op plaats drie en vier volgen locatie van de functie en het aantal te werken uren. Pas in vijfde instantie zullen werkzoekenden op zoek gaan naar het geboden salaris. Slechts 6% van de werkzoekenden gaat bij een vacature als eerste op zoek naar de salarisindicatie.

Salaris beïnvloedt keuze werkgever
Toch is het vermelden van het salaris wel belangrijk. Voor 58% van de ondervraagden is het één van de vijf belangrijkste aspecten bij de keuze voor een werkgever. Bovendien blijkt uit hetzelfde onderzoek dat een minder dan marktconform salaris voor tweederde van het arbeidspotentieel een reden is om niet te kiezen voor een werkgever.

Wel of geen salarisindicatie
Twintig procent van de potentiële werknemers uit het onderzoek geeft aan een vacaturetekst niet verder te gaan lezen als deze geen salarisindicatie bevat. Het vermelden van het salarisaanbod heeft echter ook een keerzijde. Als het aanbod lager is dan de huidige functie, neemt bijna de helft van de potentiële werknemers een functie niet in overweging. Wanneer het salaris niet concurrerend is, adviseert Waasdorp werkgevers derhalve om het salaris weg te laten of een indicatie, dan wel maximum, te vermelden. Organisaties kunnen het salaris compenseren met bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden en aangeven welke rek er de komende jaren in het salaris zit, redeneert Waasdorp. Volgens hem kunnen werkgevers bovendien meer aandacht geven aan de uitdagingen van de functie. “We zoeken toch nog altijd eerst de leukste baan en niet de best betaalde,” stelt hij.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: IG!, 8 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek