loading
views

Pilot VIA en Belastingdienst tegen fraude

22 juli 2008

Om ervoor te zorgen dat het traject van zorgtoeslag goed verloopt, wordt een pilot gestart, waarbij de zorgtoeslag rechtstreeks naar het rekeningnummer van de arbeidsmigrant wordt gestort.

De Vereniging voor Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) initieert deze pilot samen met de Belastingdienst naar aanleiding van de fraude met de zorgtoeslag van honderden Poolse werknemers door malafide uitzendbureaus.

Zorgtoeslag rechtstreeks gestort
VIA heeft de fraude al lange tijd zien aankomen, aangezien de Belastingdienst de zorgtoeslag tot voor kort niet kon overmaken naar een buitenlands rekeningnummer. “Vandaar dat de zorgtoeslag werd overgemaakt naar het uitzendbureau en helaas zijn er in deze branche nog steeds malafide uitzendbureaus, naar schatting tussen de 1500 en 1700, die dat bedrag vervolgens niet naar de uitzendkracht overmaken,” aldus Gerlof Roubos, directeur van VIA. Met de pilot wordt de zorgtoeslag rechtstreeks naar het rekeningnummer van de arbeidsmigrant gestort, ongeacht of dit een buitenlands of een Nederlands rekeningnummer betreft.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: VIA, juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek