loading
views

Randstad helpt ex-prostituees aan baan

18 juli 2008

Randstad HR Solutions gaat Amsterdamse prostituees begeleiden bij het vinden van een baan buiten de seksindustrie.

Het project wordt financieel gesteund door de gemeente Amsterdam.

Training en bemiddeling
De christelijke hulpverleningsinstantie Scharlaken Koord, gevestigd op de Amsterdamse Wallen, ondersteunt de vrouwen met psychosociale hulp bij de voorbereiding op hun nieuwe baan. Randstad biedt training en bemiddeling.

Prostitutienota
Het initiatief haakt in op de onlangs verschenen prostitutienota van GroenLinks-wethouder Marijke Vos. Zij wil prostituees extra beschermen; met strengere vergunningregels voor seksexploitanten, maar ook door hulpverlening te bieden aan vrouwen die het circuit willen verlaten. Ex-prostituees krijgen te maken met een voor hun onbekende werkomgeving, waarmee ze moeten leren omgaan. Vos wil deze vrouwen daarbij ondersteunen, zodat ook zij volledig kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven.

Individuele trajecten
Randstad wil in het eerste jaar minstens vijftig ex-prostituees aan een nieuwe baan helpen. Het uitzendbedrijf hoopt dat het project als voorbeeldfunctie zal fungeren. Het gaat om individuele trajecten die zijn afgestemd op de achtergrond, ambities en vaardigheden van elke deelnemer. Wanneer de vrouwen goed voorbereid zijn, wordt er bij passende werkgevers voor werk bemiddeld.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: Trouw, 18 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek