loading
views

Gezamenlijke handhavingsactie restaurants

18 juli 2008

Bij twee restaurants in Roosendaal en Putte hebben diverse overheidsorganisaties drie aanhoudingen verricht. Voor vijf personeelsleden was geen Eerstedagsmelding (EDM) ingediend bij de Belastingdienst.

De actie werd verricht door het Interventieteam Zuidwest, het samenwerkingsverband van de Belastingdienst, Vreemdelingenpolitie en Arbeidsinspectie, in het kader van Integrale Overheids-handhaving. In totaal werden 4 restaurants in Roosendaal en Putte (N-Br) bezocht.

Controlepunten
Tijdens de actie werd onder meer gecontroleerd op de identiteit van de aangetroffen werknemers, de verplichtingen op het gebied van de Eerstedagsmelding (EDM), de verantwoording van de werknemers in de loonadministratie, de aanwezigheid van de voorgeschreven tewerkstellingsvergunningen en de verblijfsstatus van aangetroffen personen.

Vreemdelingenpolitie
Bij deze actie heeft de Vreemdelingenpolitie drie personen staande gehouden die illegaal in Nederland verblijven. Deze personen zijn allemaal werkend aangetroffen bij een restaurant in Putte.

Naheffingsaanslag Belastingdienst
Bij twee restaurants in Roosendaal werden in totaal vijf personeelsleden aangetroffen waarvoor geen zogenaamde Eerstedagsmelding (EDM) was ingediend bij de Belastingdienst en/of die niet in de loonadministratie van de betreffende restaurants waren verantwoord. De Belastingdienst gaat er vanuit, op basis van de wetgeving die per 1 januari 2008 van kracht is geworden, dat deze personeelsleden fictief al tenminste zes maanden in loondienst zijn van de restaurants. Wanneer de betreffende restauranthouders niet het tegendeel kunnen bewijzen over de werkelijke datum van indiensttreding, zal hen een naheffingsaanslag loonheffingen worden opgelegd over die fictieve inkomstenperiode.

Bron: minfin, 17 juli 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek