loading
views

Vakantieganger komt niet los van werk

17 juli 2008

Bijna de helft van de Nederlanders kan het werk niet loslaten tijdens de vakantie. Wereldwijd hebben 62% werknemers moeite om te genieten van hun vrije tijd.

Dat blijkt uit een peiling van Monsterboard.nl, uitgevoerd onder 11.849 werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Canada. De Britten houden werk en privé tijdens bijzondere gevallen het meest gescheiden, toch vindt meer dan de helft het moelijk het werk tijdens de vakantie los te laten.

Werk tijdens vakantie
Van de Nederlanders is 48,1% tijdens de vakantie bezig met werk, 9% werkt zelfs heel de vakantie door. Van de werknemers in Engeland heeft 52,2% moeite om het werk tijdens de vakantie los te laten, bij de Duitsers is dat 55,4%. Spanjaarden genieten nog het minst van hun vrije tijd; bijna 32% geeft aan de hele vakantie door te werken.

Beschikbaarheid bij nood
Een op de vijf Nederlandse werknemers stelt zich tijdens de vakantie voor noodgevallen beschikbaar om te werken. Van de Belgische en Italiaanse werknemers is maar liefst respectievelijk 27,4% en 27,0% in een dergelijke situatie bereikbaar. De Britten houden werk en privé tijdens bijzondere gevallen het meest gescheiden, slechts 16% is voor noodgevallen beschikbaar.

Frisse blik
Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl ziet de vakantie als een periode voor het opdoen van de nodige energie, maar ook als een tijd van reflectie. “Zit je voor je gevoel op de juiste plek en wat zijn je ambities? Wat gaat goed en wat wil je nog verbeteren?”

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: monsterboard.nl, 16 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek