loading
views

CBS: werkloosheid vrijwel onveranderd

17 juli 2008

In de periode april-juni 2008 was gemiddeld 4% van de beroepsbevolking werkloos. In 2007 was dit nog 4,6%. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid met slechts duizend per maand af.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Er is een lichte groei waar te nemen in de de werkloosheid in de periode april-juni. Het is echter te vroeg om te spreken van een omslag, aldus het CBS.

Lichte groei werkloosheid
De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode april-juni 2008 uit op 312 duizend personen, 3 duizend meer dan in de periode maart-mei. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat er sprake is van een omslag. In de periode april-juni waren er 36 duizend werklozen minder dan een jaar eerder. De werkloosheid daalde onder zowel mannen als vrouwen, maar bij de vrouwen was de afname groter.

Kleinste afname in drie jaar
Vanwege het steekproefkarakter van de cijfers is het beter om de ontwikkeling over een wat langere periode te bekijken. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid af met gemiddeld ongeveer duizend per maand. Dit is de kleinste afname sinds de daling drie jaar geleden inzette.

Flexmarkt – cijfers & trends

> meer nieuws

Flexmarkt – bibliotheek
> meer nieuws


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek