loading
views

Werkloosheid Flevoland daalt het meest

16 juli 2008

Het afgelopen jaar is de werkloosheid in bijna alle provincies gedaald. Ook in de vier grote steden was sprake van een daling. De gemiddelde landelijke werkloosheid van 2007 is 4,5%.

Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag publiceert. Het aantal werklozen daalde het meest in Flevoland, waarmee Flevoland niet langer de provincie met de hoogste werkloosheid is, maar Groningen. In deze provincie werd zelfs een lichte sijging in de werkloosheid waargenomen.

Werkloosheid Groningen het hoogst
Zeeland was afgelopen jaar de provincie met de laagste werkloosheid; 3,3% van de beroepsbevolking had geen baan. Ook in Noord-Holland, Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant lag het werkloosheidspercentage onder het landelijke gemiddelde van 4,5%. Daarna volgde volgde Limburg met 5,7%. In Flevoland daalde de werkloosheid het meest, van 7,4% naar 5,4%. Met 7,1% was de werkloosheid in Groningen in 2007 het hoogst.

Sterke daling in grote steden
In Rotterdam daalde het werkloosheidspercentage van 9,7% in 2006 naar 7,4% in 2007. Daarmee was de daling nog sterker dan in de andere grote steden, al bleef Rotterdam van de vier grote steden de stad met de grootste werkloosheid. In 2007 had respectievelijk 4,6%, 4,7% en 6,1% van de beroepsbevolking in Den Haag, Utrecht en Amsterdam geen baan. Een jaar eerder was de gemiddelde werkloosheid van de vier steden nog 7,6%, en in 2005 zelfs 9%. In 2007 is dat gemiddelde gedaald naar 6%.

Economische groei grote steden
De werkloosheid in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is sneller gedaald dan in de rest van Nederland. De redenen daarvoor zijn de inhaalslag die allochtonen hebben gemaakt (zij wonen relatief vaak in de grote steden) en de grotere economische groei in de grote steden.

Flexbranche – cijfers en trends
> meer nieuws

Bron: CBS, 16 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek