loading
views

41 miljoen ESF-subsidie voor innovatie

14 juli 2008

Werkgevers moeten meer innoveren vindt het kabinet. Daarom biedt ze werkgevers die de arbeidsproductie op een slimme en vernieuwende manier weten te verhogen subsidie aan.

Voor de subsidie is in eerste instantie 7 miljoen euro subsidie beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds. Dit heeft staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten. Het kabinet is langer bezig het innovatieproces te stimuleren; in maart dit jaar deed ze dat in de vorm van vouchers. Deze kunnen nog tot december 2008 worden aangevraagd op senternovem.nl.

41 miljoen ESF-subsidie
Aboutaleb wil met de nieuwe subsidie werkgevers stimuleren hun arbeidsproces te verbeteren en de vaardigheden van werknemers optimaal in te zetten. Voor de komende zes jaar is in totaal 41 miljoen euro ESF-subsidie beschikbaar voor sociale innovatie.

Subsidieaanvraag via SZW
Werkgevers die voor de subsidie in aanmerking willen komen moeten hiervoor in oktober 2008 een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Meer informatie over de regeling is binnenkort te vinden op agentschapszw.nl.

De vouchers
Innovatievouchers kunnen nog tot december 2008 worden aangevraagd, tot het beschikbare budget is uitgeput. Er bestaan twee soorten vouchers: een van 2500 euro en een van 7500 euro. Voor de tweede voucher moet de ondernemer zelf 2500 euro inleggen, maar daar staat tegenover dat verschillende bedrijven samen een onderzoeksopdracht uit mogen zetten. De vouchers kunnen worden besteed bij kennisinstellingen in Nederland.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: SZW, 14 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek