loading
views

Managementinformatie verder uitgebreid

24 juli 2008

In de backoffice wilt u op diverse manieren tegen uw managementinformatie aankijken. Liefst zonder allerlei extra handelingen. Op vestigingsniveau wilt u de mogelijkheden juist beperken. FlexService maakt het eenvoudig mogelijk.

Met de laatste versie van FlexService kunt u de gegevens van uw bureau consolideren op het niveau dat u wilt: per unit, vestiging, rayon, regio, werkmaatschappij of holding. U klikt het juiste niveau aan, Flexservice telt alle gegevens tot dat niveau op.


Consolidatie per rayon of per regio: een muisklik

In de FlexAdministrator, module Entiteit kunnen de niveaus worden aan- of uitgezet. Hier kan ook de naam worden veranderd, bijvoorbeeld als in uw organisatie niet wordt gesproken over rayons maar over districten. U kunt lagen weglaten, u kunt vestigingen rechtstreeks onder een werkmaatschappij plaatsen of het niveau ‘Unit’ helemaal niet gebruiken. Elke denkbare structuur is op deze manier vorm te geven. Het plaatje hieronder is niet meer dan een voorbeeld.

De vestigingen zijn de eigenaar van de declaraties. De uren, omzet en marge worden onder die vestigingen als managementinformatie getoond. Is in het scherm Management Informatie bepaald dat uw bureau consolideert per rayon, dan telt FlexService de cijfers van de vestigingen Rotterdam, Gouda en Dordrecht bij elkaar op en toont ze onder ‘Rayon Zuid-West’ in de rapporten. Consolideert u per regio, dan neemt FlexService ook de vestigingen Arnhem en Apeldoorn (uit Rayon Zuid-Oost) mee en toont alles onder ‘Regio Zuid’.


Verwerkingweek of Gewerkte week: uw keuze
U kunt kiezen of u FlexService gegevens laat weergeven per verwerkingweek of per gewerkte week. Hiervoor is rechtsonder in het scherm Management Informatie een keuzemogelijkheid toegevoegd. Als u niets invult, rapporteert FlexService altijd per verwerkingweek.


Autorisatie op kostprijstype
Waarschijnlijk hoeven niet al uw medewerkers inzicht te hebben in de nacalculatorische kostprijs, en daarmee ook in de nacalculatorische marge. Terwijl u wel iedereen toegang wilt geven tot de managementinformatierapporten. Al was het maar om te voorkomen dat de rapporten op papier moeten worden rondgestuurd. FlexService biedt een oplossing voor dit dilemma: het is nu ook mogelijk per medewerker (of per gebruikersgroep) aan te geven of deze de managementinformatierapporten nacalculatorisch (NC), voorcalculatorisch (VC) of beide mag zien. De gebruiker ziet in de uitklaplijst die voor hem of haar geldt, alleen die kostprijstypes waarvoor hij of zij is geautoriseerd. De rapporten zelf zijn niet aangepast.


Managementinformatie: voortdurende verbeteringen
Zoals u uw processen op basis van de juiste rapportages optimaliseert, zo werkt FlexService systematisch aan het verbeteren van de MI-faciliteiten. U vindt de meest actuele en gedetailleerde informatie steeds terug in de release notes.


Meer weten?
U ziet het: met FlexService biedt u iedere gebruiker de informatie die het persoonlijke functioneren optimaal ondersteunt. Heeft u behoefte aan begeleiding bij of advies over het verder optimaliseren van uw werkprocessen? Onze consultants zijn gespecialiseerd in praktisch advies dat direct voordeel oplevert. Neem contact op met Arjan Seunninga, telefonisch bereikbaar op 035-6464400.


FlexService-nieuws
>> Meer

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek