loading
views

Uitzendbazen aangehouden voor fraude

9 juli 2008

Drie mensen zijn aangehouden die worden verdacht van premie- en identiteitsfraude en concurrentievervalsing. Het fraudebedrag loopt vermoedelijk in de honderdduizenden euro’s.

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft begin juli onder leiding van het Functioneel Parket de aanhoudingen verricht in de regio Dordrecht/Zwijndrecht. Naast de aanhoudingen werden vier uitzendbureaus en vijf woningen doorzocht. De administratie is in beslag genomen.
Het onderzoek kwam op gang op basis van informatie van de Arbeidsinspectie.

Ontduiking belasting
De drie worden ervan verdacht dat zij meerdere uitzendbureaus hebben opgericht waar personeel werkte dat niet in de administratie werd opgenomen. Zo kon de afdracht van belasting en premies voor deze mensen worden ontdoken.

Illegale tewerkstelling
Ook werden de uitzendbureaus gebruikt om mensen aan de slag te helpen die niet in Nederland mogen werken omdat zij afkomstig zijn uit een land buiten de Europese Unie of uit een EU-land waarvoor geen vrij verkeer van werknemers geldt. Deze mensen kregen een identiteitsbewijs van iemand die hier wel mag werken.

Bonafide ondernemers benadeeld
Door de fraude met identiteitspapieren en met belasting en premies werden bonafide ondernemers in de regio oneerlijk beconcurreerd omdat de verdachten goedkoper konden werken.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: SZW, 8 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek