loading
views

Salarisverschil man/vrouw wordt kleiner

9 juli 2008

Mannen in dezelfde functie verdienen gemiddeld 11,8% meer dan vrouwen; vorig jaar was dit nog 18%. Het salaris van mannen stijgt dit jaar gemiddeld 3,68%, weinig meer dan de 3,65% van vrouwen.

Er zijn wel verschillen tussen sectoren: de mannelijke communicatiemanager verdient 15,71% meer dan zijn vrouwelijke collega en de vrouwelijke inkoper verdient weer 9,11% meer dan haar mannelijke collega. Dit blijkt uit de Beloningsindex 2008, het jaarlijks terugkerende beloningsonderzoek van Mercer en ADP. Dit jaar namen meer dan 500 organisaties deel aan het onderzoek.

Gelijke beloning
“Organisaties houden steeds meer rekening in hun beleid met gelijke beloning,” verklaart Denise Tollens van Mercer de kleiner wordende verschillen. Vrouwelijke nieuwe medewerkers worden al van begin af aan steeds hoger ingeschaald. Een oorzaak daarvoor zou de krapte op de arbeidsmarkt kunnen zijn; met minder aanbod moet het salaris wel in orde zijn. Bovendien gaat de stijging van het salaris steeds gelijker op, aldus Tollens.

Ongelijkheid oneerlijk verdeeld
De beloningsverschillen blijken overigens niet gelijk verdeeld te zijn. Uitschieter bij de mannen is de communicatiemanager. De mannelijke communicatiemanager verdient nog altijd 15,71 procent meer dan de vrouwelijke. Ook het omgekeerde is mogelijk. Zo verdient een vrouwelijke inkoper 9,11 procent meer dan haar mannelijke collega.

Arbeidsmarkt – inkomensontwikkeling
> meer nieuws

Bron: ADP, 8 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek