loading
views

Participatieplaatsen gaan door

9 juli 2008

De Eerste Kamer gaat akkoord met het wetsvoorstel Stimulering Arbeidsparticipatie (Stap). Hierdoor kunnen bijstandsgerechtigden die moeilijk aan het werk komen met hun uitkering aan de slag bij de gemeente of in het bedrijfsleven.

Ze kunnen met een zogenaamde participatieplaats maximaal twee jaar werken aan hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Dit staat in het wetsvoorstel, waarmee de Eerste Kamer op verzoek van staatssecretaris Aboutaleb heeft ingestemd. Een participatieplaats moet een bijstandsgerechtigde een stap dichter bij de arbeidsmarkt brengen.

Loonkostensubsidie
Het wetsvoorstel regelt onder meer dat mensen zonder startkwalificatie (havo of vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2) recht op scholing en een financiële bonus krijgen. Daarnaast kunnen werkgevers een jaar loonkostensubsidie krijgen als zij iemand in dienst nemen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt of langer dan een jaar werkloos is. Bijstandsgerechtigden mogen maximaal 2 jaar op een participatieplaats zitten, om de doorstart naar een reguliere baan te stimuleren.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Sociale zekerheid – nieuws
> meer nieuws

Bron: SZW, 9 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek