loading
views

Week 21-24: omzetdaling 2%

11 juni 2008
Het totaal aantal gewerkte uren in week 21 tot en met 24 daalde met 8%. Het gemiddeld aantal uren van het eerste halfjaar daalde met 4%. Dit blijkt dinsdag uit de ABU-monitor van de gelijknamige branchevereniging voor uitzendondernemingen. Beide periodes telden een werkbare dag meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waarvoor is gecorrigeerd.

De omzet van uitzendondernemingen in Nederland is in de weken 21 tot en met 24 gedaald met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet over het eerste halfjaar is gegroeid met 1%.

Daling en groei in diverse sectoren
Het aantal uren in de medische sector daalde met 10% en de omzet nam af met 5%. De administratieve sector liet een daling zien van 9% in uren, en een daling van de omzet met 2%. De gewerkte uren in de industriële sector namen met 7% af, terwijl de omzet een daling vertoonde van 1%. In de technische sector tenslotte kromp het aantal uren met 7%, naast een omzetsdaling van 3% in dezelfde periode van vorig jaar.

Eerste halfjaar 2008
De ABU-cijfers laten over het eerste halfjaar in 2008 een gemiddelde toename zien in de omzet van 1%, naast een daling van het totaal aantal uren met 4%.

Daling en groei diverse sectoren
Het aantal uren in de medische sector daalde met 3% terwijl de omzet een groei vertoonde van 2%. De administratieve sector liet een daling zien van 5% in uren, en geen verandering in omzet. De gewerkte uren in de industriële sector namen met 3% af, terwijl de omzet een groei vertoonde van 1%. In de sector techniek tenslotte kromp het aantal uren met 2%, terwijl de omzet gelijk bleef ten opzichte van een jaar eerder.

Flexbranche – cijfers en trends
> meer nieuws

Bron: ABU, juni 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek