loading
views

Vacatureaanbod verder gedaald

11 juni 2008

Het Nederlandse vacatureaanbod is in juni verder gedaald met 3 punten. Vergeleken met vorig jaar is het aanbod echter 12 punten gestegen. De grootste dalers waren ditmaal horeca & toerisme en HR.

Dat blijkt vandaag uit nieuwe cijfers van de Monster Employment Index, de barometer van de online arbeidsmarkt. “Ondanks een lichte daling in online recruitment, blijft het gemiddelde vacatureaanbod hoog” zegt Diana Krieger, General Manager Benelux, Monster Worldwide Europe in een toelichting. Dat de vraag in horeca en toerisme is gedaald ziet zij als een resultaat van vier maanden agressieve werving; de aangeboden posities zijn blijkbaar naar believen vervuld.

Grootste dalingen
Horeca en toerisme kenden met 19 punten de grootste daling, na een hevige groei in de zomerperiode. Op jaarbasis vertoonden de sectoren een lichte groei van 1 punt. Opvallend waren vooral de dalingen in de sectoren administratie, techniek, onderwijs & training: respectievelijk 15, 10 en 9 punten. De administratieve sector kende daarentegen een jaarlijkse groei van 21 punten. De personeelsvraag in dienstverlenende functies nam af met 11 punten, tegenover een stijging van 56 punten op jaarbasis.

Stijgingen
De index van de publieke sector steeg met maar liefst 20 punten, naast een jaarlijkse groei van 57 punten. De personeelsvraag voor bestuur & management steeg 19 punten in de sectoren marketing/PR & media en transport & logistiek. De vraag naar personeel in de financiële sector steeg met 5 punten.

Regionale verdeling
Gelderland en Utrecht lieten de grootste daling zien met respectievelijk 13 en 10 punten. Gelderland zag die daling vooral in de sectoren techniek, en transport & logistiek. De grootste dalers in Utrecht waren de bouw en toerisme. Daarentegen kende Noord-Holland een groei van 5 punten, na twee maanden daling, door onder meer de groei in telecommunicatie, IT en de financiële sector.

Europese index stabiel

De Europese index was stabiel in juni, met een daling van 4 punten naar 166, ten opzichte van de piek in maart. Op jaarbasis vertoonde de index een toename van 21 punten. Alleen Frankrijk en Italië zagen een groei in online vacatures, van respectievelijk 12 en 4 punten. België en Duitsland bleven stabiel. In Groot-Brittanië nam het vacatureaanbod met 4 punten af. Zweden vertoonde met 10 punten ditmaal de grootste daling.

Arbeidsmarkt – vacatures
> meer nieuws

Flexmarkt – bibliotheek
> Monster Employment Index juni 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek