loading
views

Het vak leren met FlexService

 

 

Graafschapcollege DoetinchemLeerlingen van het ROC te Doetinchem leren het vak Arbeidsbemiddeling met FlexService. Ze blijken er heel handig in.

Docente Adrienne Moolenaar, systeembeheerder Remco van Noort
en enkele leerlingen vertellen erover in bijgaande korte film (ca. 2 min.)

Bekijk de korte kwaliteitsfilm (ca. 2 min – YouTube).
Meer info over de ervaringen van ROC Doetinchem met FlexService in het interview (.pdf) »

Opname en montage: Edwin van Mossel

ROC Graafschapcollege slaat brug tussen theorie en praktijk
Het ROC Graafschapcollege in Doetinchem heeft het afgelopen jaar de software van FlexService ingezet voor haar opleiding Personeelswerk, Arbeidsvoorziening en Sociale zekerheid.

Snel en met plezier
Zowel docenten als leerlingen zijn enthousiast. Niet alleen omdat FlexService de software gratis ter beschikking stelde, maar vooral omdat men er met plezier en probleemloos mee werkt. De toekomstige intercedenten en CWI-medewerkers hadden het programma binnen een paar uur onder de knie, zonder handleiding of instructie vooraf.

Demonstratie bij werkbezoek
De leerlingen werpen zich zelfs ongevraagd op als onbezoldigde ambassadeurs. Tijdens een werkbezoek van een school uit Roosendaal organiseerden zij spontaan een geïmproviseerde demonstratie, met als gevolg dat ook deze school bij FlexService aanklopte voor een gratis licentie.

Opdrachtenboek
Eén van de docenten, Adrienne Moolenaar, heeft al leerboeken over arbeidsbemiddeling op haar naam staan. Inmiddels is daar een FlexService-opdrachtenboek bijgekomen met veel praktijkvoorbeelden. Voor uitgeverij NijghVersluys werkt ze nu aan het P&A-gedeelte van een nieuw e-learningsysteem. Op haar speciaal verzoek gebeurt ook dat op basis van FlexService.

Concrete vaardigheden
Bij het Graafschapcollege kijkt men alweer verder vooruit. Het afgelopen jaar was voornamelijk gericht op de front- en midoffice. Waarschijnlijk zal de nieuwe opleiding salarisadministrateur FlexService als backoffice gaan gebruiken. Ook andere scholen tonen belangstelling. Zo wordt een brug geslagen tussen theorie en praktijk en komen leerlingen van deze ROC’s met concrete vaardigheden op de arbeidsmarkt.

Interview
Lees het hele interview (.pdf) >
Interview-tekst: Derk Ederveen, bureau Skribo

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek