loading
views

Tweede Poolse banenbeurs in Randstad

5 juli 2008

Uitzendbureaus die zich op deze tweede banenbeurs willen presenteren moeten een soort bonafide verklaring van een onafhankelijk onderzoeksbureau verkrijgen. De tweede Poolse banen- en infodag vindt plaats op zaterdag 30 augustus 2008 in de Groenoordhallen in Leiden.

De eerste beurs, die op 31 mei 2008 werd gehouden in Boxtel, trok bijna 1.000 bezoekers. De Poolse arbeidsmigranten oriënteerden zich niet alleen op een andere baan, maar maakten ook gebruik van de mogelijkheid om hun arbeidsovereenkomst te laten controleren. Behalve de ruim 20 uitzendorganisaties werden ook andere organisaties vertegenwoordigd, waaronder de Arbeidsinspectie, het CNV, de ABU, de SNCU, een zorgverzekeraar, een woningcorporatie en twee in Nederland verschijnende Poolse kranten Popolsku en Niedziela.

Regionale banenbeurzen
Vanwege het grote succes hebben de organisatoren CNV, BGA-Nederland, Aannemers Federatie Nederland en OTTO Work Force besloten om dit initiatief te herhalen met een serie regionale banenbeurzen. De organisatoren hopen met de keuze voor de Leidse Groenoordhallen de vele arbeidsmigranten in de Bollenstreek en de Randstad te bereiken. Op de grotere locatie is plaats voor meer standhouders en nog meer bezoekers dan in Boxtel.

Bonafide verklaring
Omdat het nog steeds voorkomt dat arbeidsmigranten in Nederland niet conform de Nederlandse wet- en regelgeving worden betaald en slecht gehuisvest zijn, moeten de standhouders op de beurs Lepsza Praca (beter werken) voldoen aan een aantal toelatingseisen. Te weten: een NEN 4400-1 registratie, het toepassen van de CAO voor de betreffende branche of sector en zorg voor adequate huisvesting. Organisaties moeten zelf voor de ‘bonafide verklaring’ zorgen door via een onafhankelijk onderzoeksbureau de eisen te laten toetsen.

Tot 15 juli
Uitzenders en werkgevers kunnen zich voor deze tweede Poolse banen- en infodag tót 15 juli aanstaande aanmelden via emailadres inge@bga-nederland.nl. Zij ontvangen dan een aanmeldingsformulier en informatie.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: ABU, 4 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek