loading
views

Randstad: werknemers vertrouwen op baas

2 juli 2008

Werknemers in Nederland maken zich weinig zorgen over hun toekomst als hun organisatie betrokken mocht raken bij een fusie, overname of reorganisatie.

Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor van vandaag. Het merendeel gaat er van uit dat er goed voor hen wordt gezorgd. De helft verwacht dat ontslag daarbij niet aan de orde zal zijn. Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research onder 802 werknemers.

Opvallend vertrouwen
Het vertrouwen dat werknemers in hun werkgever hebben in geval van een overname, fusie of reorganisatie, is opvallend. Twee op de drie werknemers vertrouwt erop dat hun werkgever zorgt dat ze goed terechtkomen. Bijna de helft verwacht dat de werkgever er alles aan doet hen te behouden voor de organisatie.

De praktijk
In de praktijk pakt het echter veel minder positief uit voor de werknemer. Drie op de tien werknemers hebben in de afgelopen vijf jaar wel eens met een fusie, overname of reorganisatie te maken gehad. Voor 17% van hen leidde die ontwikkeling tot een gedwongen vertrek. Daarvan kreeg de helft een financiële vergoeding mee, een kwart kreeg hulp bij het vinden van een andere baan, 9% kon een bepaalde periode blijven werken bij de organisatie om intussen op zoek te gaan naar iets anders. Een kwart moest het doen zonder ‘handdruk’ of begeleiding.

Vrijwillig vertrek
Bij een overname of fusie vertrekt 16% van de werknemers vrijwillig. Ruim een kwart van de ondervraagde werknemers ziet een fusie, overname of reorganisatie zelfs als de ideale gelegenheid om verder te kijken, zo staat in het rapport.

Na de fusie
Van de werknemers die wel eens een fusie, overname of reorganisatie hebben meegemaakt, stellen vier op de tien vast dat er veel is veranderd: 17% is in een hogere functie terecht gekomen, 16% op een andere afdeling, 8% op een andere vestiging en 6% kon blijven, maar dan in een lagere functie. Een derde vindt meer uitdaging in het werk, 30% heeft meer plezier in het werk en een kwart signaleert dat de werksfeer en het eigen gevoel voor de werksfeer achteruit zijn gegaan.

Meer kennis
Circa een derde draagt nu meer verantwoordelijkheden of beschikt nu over meer kennis of vaardigheden. Algemeen directeur van Randstad Nederland, Jan Vermeulen licht toe: “Als er door organisaties aandacht is besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden van hun medewerkers, dan kennen deze veranderingen nauwelijks problemen

Minder werknemers naar andere werkgever
Uit de Randstad Werkmonitor blijkt verder dat 11% van de werknemers (800.000 mensen) in Nederland in het afgelopen half jaar een andere werkgever heeft gevonden. Opvallend is daarbij dat 16% naar de nieuwe werkgever is overgestapt omdat deze een aantrekkelijk aanbod deed. Het onderzoek toont verder een dalende index voor de mate waarin men verwacht binnen nu en een half jaar hetzelfde of vergelijkbaar werk bij een andere werkgever te gaan verrichten.

Groei wens naar ander werk
Daarentegen is de index voor de mate waarin men op zoek is naar ander werk bij de huidige werkgever gestegen. De helft van de werknemers is toe aan een nieuwe uitdaging, 43% daarvan is op zoek naar andere taken bij de huidige werkgever. De onderzoekers denken dat werknemers mogelijk wat minder op zoek zijn naar een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever vanwege negatieve berichten over de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis en over de minder rooskleurige economische vooruitzichten in Nederland.

Bron: Randstad, 2 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek