loading
views

Werkzekerheid door nieuw personeelsbeleid

1 juli 2008

De Universiteit van Tilburg begint een groot onderzoek naar werkzekerheid. Centraal staat de vraag hoe op de Nederlandse arbeidsmarkt mensen aan het werk komen én blijven.

Het onderzoek duurt drie jaar en wordt geleid door hoogleraar Ton Wilthagen van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Commissie Bakker
De hoogleraar wil onderzoeken of er een nieuwe zekerheid mogelijk is, “waarin mensen makkelijk kunnen overstappen van de ene naar de andere baan zonder angst te hoeven hebben voor werkloosheid.” Volgens Wilthagen ontbreekt dergelijk empirisch onderzoek in de Nederlandse discussie over de arbeidsmarkt. “De commissie-Bakker bijvoorbeeld doet goede voorstellen, maar het bewijs ontbreekt.”

Outplacement in cao
Vergelijken met het buitenland is deel van het onderzoek. In bijvoorbeeld Zweden hebben ze outplacementtrajecten in de cao geregeld. In Nederland zijn het alleen individuele bedrijven die dat doen. Volgens Wilthagen is een van de voordelen van de transitiezekerheid in Zweden, “dat mensen van 50 jaar en ouder veel makkelijker een nieuwe stap zetten zonder dat ze bang zijn dat het mislukt en ze vervolgens werkloos zijn of vijftien jaar ongelukkig in een nieuwe baan zitten.”

Nieuw personeelsbeleid
De hoogleraar vindt dat goed personeelsbeleid automatisch goed arbeidsmarktbeleid zou moeten zijn. Bedrijven moeten volgens hem een langetermijnvisie ontwikkelen op gebied van personeelsbeleid. Wilthagen wil gaan onderzoeken onder welke omstandigheden werkgevers willen investeren in vaardigheden die nuttig zijn buiten het bedrijf. Belangrijk in het creëren van baanzekerheid.

HRM – nieuws

> meer nieuws

Bron: P&Oactueel, 30 juni 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek