loading
views

DPA boekt lagere omzet

31 mei 2008

DPA Flex Group heeft in de eerste 4 maanden van 2008 een lagere omzet en ebit laten zien dan in dezelfde periode in 2007. Dit meldt de detacheerder in trading update van 30 mei.

De gerealiseerde EBIT over de eerste vier maanden is positief maar laat dezelfde ontwikkeling zien. Per werkmaatschappij is de ontwikkeling als volgt:

Daling omzet
In het financiële segment heeft de daling van de activiteiten zich doorgezet in het begin van 2008. Dit heeft geresulteerd in een daling van de omzet en een negatieve ebit. Dit ondanks een verlaging van de operationele kosten. Ook de omzet van GEOS blijft iets achter terwijl de ebit hier slechts licht is teruggelopen, schrijft de detacheerder.

Mooie groeicijfers
De inmiddels afgeronde integratie van Supply Chain People en Conink Consultants heeft geleid tot een druk op de ebit marge, weliswaar met “mooie groeicijfers”.

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur, met de tijdelijke benoeming van Michel van Hemele als CEO, heeft het aantal doelstellingen geformuleerd om verbeteringen te realiseren. DPA verwacht door de focus op commerciële en operationele verbeteringen – zoals het invoeren van een directer aansturingmodel en het vergroten van de efficiency van de administratieve processen – de ebit marges marges vanaf de tweede helft van 2009 te kunnen verbeteren.
op termijn te kunnen verbeteren. De voorspelling van deze termijn is afhankelijk van de huidige onzekere marktsituatie.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: DPA Flex, 30 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek