loading
views

Pastors ambassadeur e-factureren

29 mei 2008

Pastors heeft de opdracht om op bestuurlijk niveau doorbraken te realiseren en op te treden als publiek gezicht van het project e-factureren van staatssecretaris Heemskerk.

Daarnaast moet er een convenant worden voorbereid waarin overheid en marktpartijen samen afspreken hoe zij de komende jaren verder werken aan een brede uitrol van e-factureren.

Grote voordelen
Doelstelling van dit project is te zorgen dat er een grotere stroom electronische facturen op gang komt in Nederland en waarbij de overheid in dit geval optreedt als launching customer. De voordelen van elektronisch factureren (e-factureren) voor bedrijven zijn groot en kunnen oplopen tot honderden miljoenen per jaar omdat geen papieren rekeningen meer hoeven worden verstuurd.

Standaarden
Om een veelvoud van redenen komt e-factureren in Nederland moeizaam van de grond. Zo bestaan bij veel mogelijke gebruikers nog onzekerheden. Bijvoorbeeld over de (BTW) regelgeving en het idee dat elektronisch factureren ingewikkeld is. Ook is er behoefte aan duidelijke standaarden. Voor de introductie van elektronisch factureren aan de overheid heeft Heemskerk twee jaar uitgetrokken. In 2010 moet dan minstens 10% van de rekeningen elektronisch worden gefactureerd. Hiervoor wordt onder meer de voorlichting aan bedrijven geïntensiveerd, wordt de onduidelijkheid rondom BTW-vraagstukken weggenomen en is een aantal pilot-projecten gestart.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: EZ, 27 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek