loading
views

Eerste Poolse banenbeurs

29 mei 2008

Om de slechte werksituatie van Poolse werknemers in Nederland te lijf te gaan, lanceren het CNV en de uitzendbranche op 31 mei een Banen- en Infodag voor Poolse werknemers.

Op deze eerste Poolse banen- en informatiebeurs zullen aanwezig zijn: de Arbeidsinspectie, de ABU, uitzendwaakhond SNCU, een zorgverzekeraar, een woningcorporatie en enkele Poolse media, alsmede ruim 20 uitzendorganisaties zoals OTTO Work Force, Randstad, Vedior en Tempo Team. Ook de Poolse ambassade is op de beurs vertegenwoordigd.

Slechte werksituatie
Veel Polen worden onderbetaald, de arboregels worden niet nageleefd, de arbeidscontracten zijn vaak niet in orde en hun huisvesting is beroerd. Dit constateert bestuurder Maarten Post van CNV Hout en Bouw. De bond is al langer actief voor de Poolse werknemer en is onder meer gestart met concrete dienstverlening via Poolstalige vraagbaken in Nederland.

Einde oneerlijke concurrentie
De Banen- en Infodag is echter niet alleen bedoeld om de Poolse werknemer aan fatsoenlijk werk te helpen. Ook moet er volgens de initiatiefnemers een einde komen aan de oneerlijke concurrentie van vooral malafide bedrijven, waarmee werkgevers te maken krijgen. Uitzendorganisatie OTTO Work Force, de grootste internationale arbeidsbemiddelaar van Nederland, zet zich hier voor in.

Banen- en Infodag
Tijdens de Banen- en Infodag kunnen werknemers in contact komen met bonafide werkgevers en andersom. Daarnaast wordt er informatie gegeven over regelgeving, wonen en onder andere opleidingen. Het initiatief is naar voorbeeld van de succesvolle banenmarkten in Brussel. “Daar kwamen wel drieduizend Poolse werknemers op af”, stelt BGA Nederland. BGA-Nederland helpt samen met de Aannemersfederatie Nederland werknemers aan een goede werkplek. Ze dragen zorg voor een landelijk gekwalificeerd opleidingstraject binnen de verschillende branches van de bouw.

Datum en locatie
De Banen- en Infodag zal plaats vinden op zaterdag 31 mei van 11.00 tot 16.00 uur in De Tijvert 2 in Boxtel.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: CNV Hout en Bouw, 28 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek