loading
views

Voorstel nieuwe regels 65-plussers

28 mei 2008

Doorwerken na 65 wordt makkelijker: mensen moeten zelf kunnen kiezen of ze hun AOW op 65 jaar laten ingaan of pas later.

Een latere ingangsdatum leidt tot een hogere AOW-uitkering. Dat staat in de kabinetsnotitie ‘Men is zo oud als men zich voelt’, die minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb (SZW) vandaag aan de Kamer presenteren. Met de nieuwe maatregelen wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om 65-plussers in dienst te houden.

Voordelen 65-plussers
Donner wil er van af dat mensen al voor hun 65e gaan afbouwen. In een interview met het AD benadrukt hij de voordelen. Doorwerkers betalen geen sociale premies. Elke maand uitstel van AOW levert 5% meer AOW per maand op. En een jaar later met pensioen betekent 7% extra pensioen.

Voordelen werkgever
Ook voor werkgevers ontstaan nu voordelen om 65-plussers in dienst te hebben en houden. Zo worden ze niet verplicht bij ziekte het loon twee jaar door te betalen zoals bij jongeren wel moet. Na een korte periode van waarschijnlijk zes tot acht weken, moet de zieke 65-plusser worden ontslagen. Hij krijgt dan zijn AOW, eventueel met een pensioen. En bij collectief ontslag moeten 65-plussers voor de 65-minners vertrekken.

Na 2010
Donner voorspelt een toename van de uitstroom van ouderen na 2010. Werkgevers moeten dan wel naar de ouderen kijken, volgens hem. Van alle Nederlanders tussen de 62 en 65 werkt nu nog maar 20% en boven de 65 werkt nu slechts 5%.

Onder de 65
Over maatregelen om meer oudere werknemers onder de 65 aan de slag te krijgen en houden, brengt binnenkort de commissie Bakker advies uit.

Flexmarkt – bibliotheek
> notitie SZW

Bron: SZW, 28 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek