loading
views

Stagiair weigert vaker baan

28 mei 2008

Meer dan 80 procent van de stagiairs neemt de aangeboden baan niet aan. De meeste studenten willen na afloop van de stage eerst hun studie afmaken of verder leren.

Deze resultaten blijken uit de Stage Monitor Mei 2008, uitgevoerd door StudentenBureau. Het onderzoek kende ruim 500 studerende respondenten.

‘Nee’ tegen aangeboden baan
Ruim 35 procent van de stagiairs krijgt een aangeboden bij het stagebedrijf na afloop van zijn stage. Meer dan 80 procent weigert die echter. Van de 500 studenten geeft 62 procent aan dat ze eerst hun studie af willen maken. Een derde van de stagiairs neemt de baan niet aan omdat ze verder willen leren. Een half jaar geleden zei 63 procent ‘nee’ tegen een aangeboden baan.

Hbo of mbo
Vooral hbo-studenten geven aan hun studie te willen afmaken of verder te willen leren. Zij bedanken meestal voor de aangereikte functie. Mbo studenten krijgen het vaakst een baan aangeboden na hun stage. In vergelijking met hbo’ers en wo’ers gaan mbo’ers vaker in op het aanbod. Ruim 37 procent neemt daadwerkelijk de aangeboden baan aan.

Arbeidsmarkt – jongeren & studenten
> meer nieuws

Bron: StudentenBureau, 27 mei 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek